Tuesday 10 July 2018

Sådan spiller man: Dragon Ball Super!

I denne artikel skal vi stifte bekendtskab med Dragon Ball Super kortspillet, designet af Bandai. Spillet kom til Europa i Januar 2018, og har siden da haft sine op og nedture. Spillet drager erfaring fra ældre spil, såsom Magic The Gatherings mana-system, og Vanguards angrebs/forsvars system. Det helt unikke ved spillet er dog, at kamp-fasen og spille-fasen smelter sammen, hvilket giver nogle helt unikke muligheder for at kombinere sine kort og tænke strategisk!

Hvad handler det om?

I spillet styre spillerne hver deres Leder kort, som de konstruere et 50-korts deck rundt om. Lederen har ingen indflydelse på, hvilke kort decket må indeholde, men det hender ofte at nogle kort bliver stærkere af at have en særlig leder.
Først trækker begge spillere seks kort. Så tager de før starten en selektiv mulligan (omblanding), hvor de må blande X kort fra åbnings hånden ind i decket, trække den samme mængde kort, for derefter at plasere de otte øverste kort fra decket ved siden af Leder kortet. Disse otte kort symbolisere Lederens liv, og når der ikke er flere tilbage, har man tabt spillet.



Spillerne skiftes til at tage deres ture opdelt i tre faser:
1. Charge fasen. Her aktivere (untapper) spilleren alle sine kort, trækker et kort fra sit deck, og må derefter lægge et kort fra sin hånd på hovedet i Energy-Area. Dette kort er blevet til energi, og kan ikke senere tages tilbage.
2. Main fasen. Her smelter spillet sammen til en stor pøl af handling og respons. Tur-spilleren må betale energi for at spille Battle-kort eller Extra-kort med "Activate: Main" fra sin hånd, må angribe med kort på sin bane, eller bruge evner (skills) fra kort på banen. Hver gang et kort spilles åbnes et respons vindue, hvor modstanderen må spille en "Counter: Play" fra sin hånd, hvis de da har nogle.
3. End fasen. Her slutter turen, kort spillet med Over Realm sendes til warp, og skills med ordene "at the end of turn" aktivere".

Herfra overtager modstanderen, og sådan fortsætter man indtil der er fundet en vinder!






Så Skal vi Slås!

For at angribe med et kort, skal kortet være på banen, og man skal befinde sig i Main fasen.
1. Den angribende spiller skifter kortet til rest-mode (horizontalt), og siger tydeligt hvilket mål der angribes. En leder kan altid angribes, og ellers kan Battle kort i rest-mode også vælges som mål for angreb.
2. Den forsvarende spiller må spille ET kort med "Counter: Attack" fra sin hånd. 
3. Den turhavende spiller må spille "Counter: Counter" kort fra sin hånd, hvis modstanderen valgte at spille et "Counter: Attack" kort.
4. Den turhavende spiller må bruge sine "Auto" skills, der aktivere når et kort angriber.
5. Den forsvarende spiller må bruge sine "Auto" skill der aktivere når et kort angriber. Dette inkludere "Blocker" evnen, der får angrebet til at ramme et andet mål end det ønskede.
6. Den turhavende spiller må spille kort fra sin hånd til "Combo- area". Her må Extra-kort med "Activate: Battle" bruges.  Disse kort vil ofte tilføje kraft til angrebet, eller ændre på spillets gang ved at sabotere modstanderen. 
7. Den forsvarende spiller må spille kort fra sin hånd til Combo-Area", ligesom den angribende spiller netop har gjort.
8. Hvis den angribene spiller har det samme eller mere end power end forsvareren, har angrebet ramt. Hvis et Battle-Kort var mål for angrebet, bliver dette sendt til Drop-Area. Var lederen mål for angrebet, placeres typisk et liv fra den forsvarende leder til hånden.
9. "Auto-skills" med "at the end of battle"-lignende effekter aktivere deres evner her.

En lille husker!
Hvis et "Counter:" kort ser ud til at virke, eller en "Auto"evne ville gå af imens man comboer, så venter man med at comboe videre til hele evnen er færdig med at ske! Se for eksempel Unwavering Solidarity Shugesh, der tillader den som comboer med den at spille et kort fra hånden. Både Shugesh-evne og det spillede korts evne skal være brugt færdig, før man lægger det næste kort i Combo-Area!



Klar-Parat-Start!

Nu har du læst, hvordan spillet kører - og er måske faktisk klar på at prøve lidt selv - men hvordan kommer du igang?
Hver onsdag spilles der i Hack N Slash på Ahlgade 10 Holbæk, og vi er mere end klar til at lære fra os - de fleste af os har endda flere decks, så man kan låne et at spille med helt gratis!
Derudover anbefaler vi at man anskaffer sig et "Starter Deck" - et færdigsamlet deck som er klar til at spille med det samme. Vi har for eksempel dette deck til fans af GT serien, der både indeholder nogle rigtig nyttige kort, og er nemt at opgradere med "Cross Worlds" booster pakken

Når man så har prøvet lidt af hvert er man måske klar til at købe enkelte kort hjem, så man ikke helt risikere at få de kort man egentlig ikke kan bruge!

Nu er du klar til at spille Dragon Ball Super - resten kommer med øvelsen!
Er du klar til at kaste KamehameHA?




Billederne anvendt i denne blog er lånt fra den officielle Dragon Ball Super hjemmeside.
Tekst og Grafik af
Alexander H. Markland
10/07-2018 





No comments:

Post a Comment