Thursday 12 July 2018

Lær at spille: Pokémon Kortspillet!

Pikachu, Jeg vælger dig! Denne sætnings betydning har spredt sig fra de Japanske øer over grænser, og lige ind i børns hjerter verden over, siden Ash Ketchum for første gang forsøgte sig som Pokémon træner i slutningen af 90'erne. Så kom der nogle videospil, flere serier og til sidst et kortspil - men hvordan er det lige præcist at det virker?

Pokémon, Jeg vælger dig!
Spillet begynder ved at hver spiller laver et deck på 60 kort, som kan bestå af alle mulige forskellige Pokémon, Trainer, og Energy kort.
1. Pokémon er de monstre man bruger til at bekæmpe hinanden med. Hver tur må man angribe 1 gang med sin aktive Pokémon, som så laver skade på modstanderens.
2. Trainer kort som på en eller anden måde påvirker spillet, for eksempel ved at lade spilleren trække to kort. Man må spille så mange Trainer kort man vil per tur, men kun 1 Trainer-Supporter kort.
3. Energy kort må man placere fra sin hånd under 1 af sine Pokémon, men kun 1 gang per tur. Pokémoner skal bruge særlig Energy til at angribe med. Se eksempelvis denne Azumarill, der kræver 1 Vand-energy og 2-valgfri energy for at kunne bruge sit Aqua Sonic angreb.

Når man skal igang med at spille kan det altså godt være en smule forvirrende. Pokémon er jo efterhånden 20år gammelt i Danmark, og der er så mange kort - så hvor skal man starte? Heldigvis er der en vej frem! Til nybegyndere anbefales det at man anskaffer et færdig-samlet starter deck, som er klar til at spille med med det samme! Man kan jo også skaffe to, så en slægtning eller god ven kan spille med!




Ud af Pokéballen og ind på banen!
Når nu dit deck er klart, hvordan kommer du så igang med at spille?
Når først du har din modstander, begynder i således.

1. Bland jeres decks, og placer dem i "Deck" området.
2. Bestem, hvem der starter ved at slå plat-eller-krone, eventuelt med en sej Pokémon mønt!.
3. Træk 7 kort fra hver jeres deck.
4. Hver spiller må nu lægge 1 "Basic" Pokémon fra sin hånd med forsiden nedaf i aktiv zonen.
5. Hvis en spiller ikke har en basic Pokémon blander de hele deres hånd ind i decket igen, og trækker den samme mængde atter engang. Dette fortsætter indtil begge spillere har en basic Pokémon.

6. Begge spillere placerer de seks øverste kort fra deres decks i Prize (præmie) området.
7. For hver gang en spiller trak om, må modstanderen trække 1 kort.
8. Spillerne placerer så mange basic Pokémon de vil fra deres hånd i "Bench"området (på bænken), igen med ansigtet ned af.
9. Spillerne vender deres Pokémon, og spillet begynder.
10. Spiller 1 trækker et kort og tager sin tur. De må spille så mange Trainer kort de vil, lægge nye Basic Pokémon på bænken, udvikle en Pokémon som har været ude i 1 runde, lægge 1 energy fra deres hånd under en Pokémon, og angribe.
11. Når en Pokémon angriber, lægges den mængde skade angribet giver over på modstanderens Pokémon. Tilføj derefter eventuelle effekter fra angrebet - dette vil være skrevet i mindre tekst under angrebets navn.
12. Hvis en Pokémon blev slået ud (Ramte 0 liv) af angrebet, må modstanderen til den Pokémon trække et kort fra sine Prizes. Den første spiller med 0 Prizes tilbage har vundet.

Når man angriber med sin Pokémon afsluttes turen automatisk, hvorefter modstanderen følger disse 12-punkter igen. Sådan fortsættes spillet indtil en vinder er fundet!


Gloser:

- At bruge en Pokémons Ability (evne) er ikke det samme som at angribe, 
og Pokémoner på bænken kan også bruge deres Ability, selvom det kun er den aktive Pokémon der kan udføre et angreb.











- Den sorte stjerne i hvid bold betyder "normal" energy. Det særlige ved denne type er at man kan bruge en valgfri slags til at udfylde den - altså både, vand, ild, græs osv!

- Du må spille så mange Trainers du vil per tur, men kun 1 Supporter.

- Stadium kort bliver liggende ude på banen, indtil en spiller lægger et nyt Stadium. Så ryger det gamle Stadium til Discard Pile. 


   

                                               
  - Resistance betyder at en Pokémon tager mindre skade fra et givent               element, Weakness gør at de tager mere.

   - Hvis man vil skifte sin aktive Pokémon ud, må man betale dens                   Retreat (tilbagetrækning), ved at smide den krævede mængde energy           fra den til Discard Pile.
   
  - At udvikle en Pokémon, kræver bare at du har det rigtige kort i hånden,      og den krævede Pokémon på din side af banen. Dette kan ses øverst i          venstre hjørne af kortet, hvor der enten står "Basic", "Stage 1" eller              "Stage 2", med et lille bilelde af den Pokémon man kan udvikle ovenpå. 





Vil du være Pokémon mester?
- Så er der kun et sted at starte: Øvelse, øvelse og så en smule mere øvelse. Det bedste sted at starte, er ved at tage en ven i hånden og kigge ind i en af vores butikker, enten i:
Hack N Slash, Ahlgade 10 i Holbæk, hver onsdag fra 10:00-21:00,
Eller i vores kommende filial på Ringstedvej i Sorø.

Her er der mulighed for at bygge videre på sit deck, bl.a. ved at spørge om råd,  købe booster pakker, eller spille med andre! Den bedste måde at få gang i spillet, er ved selv at møde op for at spille, så får man et par stykker med hver gang, og pludselig kan man spille turnering og meget mere!



Grafik i dette indlæg er lånt fra den officielle regelbog
Tekst og Idé af
Alexander H. Markland

12/07-2018




No comments:

Post a Comment