Tuesday 3 July 2018

Husk beskyttelse! - En vejledning til valg af card sleeves!


Kortbeskyttelse er så vigtigt for gameren som knæbeskyttere er for fodboldspilleren. Hver har sit favorit mærke, favorit design, favorit shuffle-teknik osv. Men hvis man er ny spiller, eller en pårørende der skal finde lige det rigtige produkt, kan det måske godt være en smule uoverskueligt med alle de forskellige valg. Derfor har vi valgt at lave denne skrivelse, som skal introducere til fire af de mest almindelige valg.
Selvom vi fremhæver disse fire, så husk at der findes mange flere som kan findes her På Kelz0r.dk!


Ultra Pro - The Classics

De fleste har nok hørt om mærket Ultra Pro, der designer nogle af de mest almindelige sleeves - både til standard og japanske kortspil. Mærket kommer i meget varierende priser, så der er helt sikkert noget for en hver. Serien har en meget varieret farve pallette, der gør at hver kan have sin favorit farve.
Vi inddeler ofte Ultra Pro i fire kategorier:
1. Standard serien som indeholder helt almindelige lommer i forskellige farver. De er nemme at blande med, da de glider godt imod hinanden, og ikke knækker alt for hurtigt. Et godt valg til begyndere.
2. Pro-Matte serien. Denne serie er rigtig nem at blande med, og tilføjer en mat overflade, der tilføjer en slags special effect til særlig foil (glimmer) kort. 



3. Eclipse-serien. Denne er lidt forskellig fra de andre, den er designet til at være en af de mest holdbare produkter på market. Det er meget svært at ødelægge disse sleeves, og de har behold den matte overflade. Dertil er de overhoved ikke gennemsigtige, hvilket gør dem turnerings-legale i langt de fleste kortspil - og så blander de også rigtig godt. De bliver lidt tunge, hvis man vælger at dobbelt-sleeve, men ellers er de klart et godt og sikker produkt.
4. Derudover laver Ultra Pro også art-sleeves, med billeder fra de gængse kortspil. Der er ikke en fast gældende faktor her, og det er derfor svært at sætte ord på. De nyere sleeves (såsom Dragon Ball Super serien), har en grå baggrund, hvilket giver godt mulighed for at foil kort kan skinne igennem.


Du finder Ultra Pro sleeves på: Kelz0r.dk!



Dragonshield - The Tough One

Generelle fællestræk for alle Dragonshield sleeves er den høje kvalitet, samt hårdheden på produktet, der gør det svært at ødelægge dem under blanding. Slid på dem ses første efter længerevarende brug, og forekommer primært som ridser på fronten. De er generelt ikke helt så nemme at blande med, men det er blevet lettere i takt med at produktet har udviklet sig. Sleeves fra Dragonshield kommer i mange forskellige farver og nuancer, såsom Magenta, Sky Blue, Silver osv.
Det eneste rigtige minus ved dette produkt er at de klistre sammen, hvis man får for meget fugt på dem - så så længe man ikke oversveder eller velter sin drikkedunk, så skal det nok gå!

Dragonshield kommer ligeom Ultra Pro i tre overordnede serier:
1. Classic serien er den originale formular for deres sleeves. De går sjældent i stykker, men er igen en smule svære at blande med. Disse lommer har en særlig "lyd" til sig når man spiller dem, da de clicker imod hinanden.
2. Matte serien er nemmere at blande med, og vedholder en holdbarheden upåklageligt. Til gengæld stikker de en smule når de er helt nye, så man skal passe lidt på når man blander hurtigt.

3. Art serien udkom i begyndelsen af 2018 og viser, hvordan Dragonshield virkelig forstår at udvikle på deres produkter. Her udskiftes de klassiske farver med majestætiske drager, som er trykket direkte ned i lommen. På denne måde begynder sleeven ikke at skille fra billedet, uanset hvor hårdt man blander. Derudover har de igen forbedret kvaliteten når man blander, så det kører som sild i olie. Den hvide baggrund tilføjer et klart skær til foil kort, så det kan ses rigtig tydeligt.

Du finder Dragonshield sleeves På: Kelz0r.dk!




Ultimate Guard - The Shuffle Truffle 



Disse lommer udskiller sig ved at være exceptionelt nemme at blande med. De er lette og faste, så de glider hurtigt imellem hinanden. Desværre gør lommernes tyndhed også at de kan have en tendens til at revne i plastikken, hvis man ikke blander lidt forsigtigt.
Serien følger standarden med at have tre forskellige serier, hvor at de matte nok er de mest sete. Ligesom med Ultra Pro og Dragonshield er det her nemmere at blande, og mat-heden tilføjer til et filter til kortenes foil.

Ultimate Guard art-serien kommer med nogle fantastisk natur motiver, som særligt passer godt hvis man ønsker en følelse af rolighed imens man spiller. Disse boaster særligt et meget detaljeret billede, og samtidig en sammenhæng i forhold til de enkle farver der fremhæves. Lommerne er igen super nemme at blande med, men de giver et lilleprik indtil de er blandet til.

Du finder Ultimate Guard Sleeves på: Kelz0r.dk!



Fantasy Flight - Dressed to the Occassion



Firmaet her gør sig først og fremmeste i design af spil, så det er vel egentlig ikke så overraskende, at de også selv gerne vil levere tilbehør hertil. Mange af deres sleeves bærer derfor artwork fra deres kortspil, hvilket skaber en genkendelighed for spilleren, og så er det jo også ret flot at se på!
Lommerne er ikke helt nemme at blande med, da de tid glider lidt imod hinanden, og kan bukke - særligt i hjørnerne. Det er derfor vigtigt at man bruger forsigtige blande teknikker, såsom pile-shuffling. Indersiden af lommerne er grå, og medhjælper til at foil glider godt igennem, samt at billedet på kortet holdes tydeligt og fuldt læseligt. 

Man kan altså sige at disse produkter henvender sig særligt til fans af Fantasy Flights spil, såsom Star Wars: Destin, Game of Thrones osv
.

Du finder Fantasy Flight Sleeves og andet på: Kelz0r.dk!






- Alexander H. Markland 03-07-18

No comments:

Post a Comment